Photoshop tips - Före & Efter


Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Sony a330 + 18-55mm
Före - Efter

Det var några som ville veta hur jag redigerar mina bilder. Jag gör inte alls så mycket egentligen. Denna bild över har jag underexponerat lite när jag fotograferade för att få lite mer djup i den när jag redigerar. Men många bilder har en förmåga att se lite gråa ut när man fotat, som ni ser här uppe. Just därför så lägger jag ljus/kontrast och små detaljer för att få ett djup i bilden.

Eftersom jag nu nästan bara fotograferar i raw format så redigerar jag mina bilder i Camera raw. Använder även det engelska photoshop programmet så jag vet inte exakt vad allt heter i svenska programmet.

Här ser man lite hur jag har redigerat denna bild, då har jag använt mig av: Exposure (samma effekt som curves/kurvor), Recovery, Black, Brightness, Contrast, Clarity.

Det är dom lite mer grundläggande för redigering, sedan har jag även lagt på lite vinjettering. Själv så försöker jag sträva efter att få bilden så likt den var från början utan att ändra med färger och så för mycket. Sedan är en redigering olikt från varje bild, ingen är likadan!

Går inte riktigt in på varje betyder och gör, om ni vill det så får ni säga till. Ni får gärna säga till om nu undrar något annat så ska jag försöka förklara. Hoppas jag gav en litet tips på hur jag redigerar mina bilder!


Kommentarer
Postat av: EllenMai

Hej!



Jag ska vara med i en fototävling. Men kan inte bestämma mig för vilken bild jag ska tävla med. Vill du hjälpa mig att välja. Gå till länken och rösta eller kommentera.



http://ellenmai.blogg.se/2012/june/88-fototavling.html#comment

2012-06-17 @ 19:55:46
URL: http://ellenmai.blogg.se/
Postat av: Edith

Har du gjort din fina header i photoshop? ^^

Btw, allt bra med dig? :)

2012-06-17 @ 20:04:33
URL: http://lillcutemee.blogg.se/
Postat av: aina [fotoblogg]

Bra tips :)

2012-06-17 @ 21:51:13
URL: http://ainaphoto.blogg.se/
Postat av: Patrik

Sv. Tack så väldigt mycket :D

2012-06-17 @ 22:18:31
URL: http://patrikpetersson.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hejsan! Jag har kommit in med min bild på en sida. Om du skulle vela rösta på mig skulle jag bli sjukt glad, det enda du behöver göra är att gå in på denhär sidan och klicka på "like" och "♥vote". Sen skriver du i en kommentar att du röstat och så får du en länk med din snygga header på min blogg.



Du kommer då få synas inför cirka 300 unika per dag. 5 av dom som röstar på mig vinner även en goodibag, så snälla röstaröstarösta! Blir jätteglad för jag vill verkligen dethär! ♥♥



http://www.individualbyjordan.com/sv/ - SIDAN DU RÖSTAR PÅ



http://byyemelie.blogg.se/2012/june/snalla-rosta-pa-min-bild-3.html#comment - MITT INLÄGG OM DETHÄR



Förlåååt om du inte gillar sånthär.. Allt bra? :)

2012-06-17 @ 23:11:30
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman

Snygg bild! :)

2012-06-18 @ 11:11:23
URL: http://unorman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0