Bye bye Sweden...


Bild från weheartit

Bye bye Sweden and hi to London! Nu ska jag fixa mig och äta frukost... sedan bär det av till Stockholm central där jag ska möta mamma. Efter det ännu ett tåg till arlanda och sedan flyget till London. Så det blir nog ingen mer uppdatering idag, kanske på kvällen om jag orkar.

Ha en fortsatt bra Onsdag alla!


Packat & klart!


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm - Modell: Tilda
Snart är sommaren tillbaka får vi hoppas!

Nu har jag äntligen packat klart! Så nu är det bara några timmar kvar till London. Då slipper jag tråkiga Tullinge och får göra lite äventyr istället.

 

Uppdateringen kommer inte vara på topp när jag är i London men ska iallafall försöka göra ett inlägg på kvällarna och lägga in bilder på vad jag gjort m.m men det kommer iallafall ske någon uppdatering !

 

 


Inspiration...


Fotade av Rickard Eriksson!

Hittade en grymt bra fotograf idag när jag kollade efter inspiration och att få tips hur man kan fota. Gud så mycket inspiration man fick av denna fotograf! Wow säger jag bara , fantastiska bilder!

Gå in ni också och kolla!

"Var dig själv, för alla andra är redan upptagna"


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm + extern blixt
Modell: Felicia (jag)

Tisdag här! Har precis vart ute med hunden och ska snart försöka komma på något som jag kan äta till lunch. Borde börja tänka på vad det sista jag ska packa till london. Imorn åker jag ju...

Vad ska ni göra idag då?


Sötaste katten!


Skulle aldrig kunna leva utan min älskade katt Tintin! Sötaste katten!

Underbara syster...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm - Modell: Carolina (syster)

Saknar min syster som är på konstskolan på Öland! Min fina älskade syster, så otroligt jobbig du kan vara men ändå så är du min syster och betyder mycket. Saknar dig!


Godmorgon!


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 70-300mm

Godmorgon! Helgen redan slut och lovet börjar för mig. Har tränat nu på morgonen och nu blir det frukost, efter det blir det nog en promis med lilla milou i det fina vädret.

Vad ska ni göra denna fina måndag då?

 


Två dagar kvar till...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Då är det bara två dagar kvar till jag reser till London med min kära mamma. Packning är vad jag kommer göra på dem dagarna innan. Nu blir det film med mamma.

Trevlig söndag kväll till alla!


Design tips! Bild vit-tonad vid mouseover...

Många som säkert redan skrivit om detta och vet själv, men det finns fortfarande vissa som säkert undrar. Men jag tänkte tipsa om hur man får bild vit-tonad vid mouseover. Väldigt lätt är det!


1. Gå in på kodmallen och lägg in koden mellan <head> och </head>

<style type="text/css">
img{opacity: 1;
-webkit-transition: opacity 0.7s linear;
-webkit-transition: all 0.5s ease-out;
-moz-transition: all 0.5s ease-out;
transition: all 0.5s ease-out;}

img:hover{opacity: 0.6;
-webkit-transition: opacity 0.7s linear;
-webkit-transition: all 0.3s ease-out;
-moz-transition: all 0.3s ease-out;
transition: all 0.3s ease-out;}
</style>

2. Spara alltså denna kod på alla sidor inläggssidan, kategorisidan och arkivsidan. Du kan även ändra hur mycket genomskinligt du vill ha på img:hover{opacity

Sedan så är allt klart! lätt som en plätt!


Kungen i huset...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Här kommer en bild på kungen i huset! Har inte nämt något om han heller. Tintin heter han och är en blandras med perser, norsk skogskatt, birma och förmodligen bondkatt i sig.

Frukost...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Passade på att fota frukosten denna fina söndag! Detta gjorde jag till mig och mamma, otroligt gott och nyttigt !  vaniljyoghurt men apelsin och kokos.

Vad alla göra denna fina dag då?

"Love is in the air"


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 - 18-55mm

" Love is in the air "


Bloggen hela dagen...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm - Modell: Felicia (jag)

Har hållt på med bloggen nästan hela dagen, har kommit ganska långt men tror att jag ska göra en ny header efter att jag har kommit hem från London veckan efter denna som kommer.

Lördag här..


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
Trött hund av medicin

Lördag här! Min lördag kommer inte bestå av mycket, bara ta det lungt och fixa lite med bloggen/bilder.

Ett leende gör mycket...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Arkivbild från förra påsken på gotland. Fick äran och fota familje bilder och porträtt bilder åt grannen.


Ny bloggdesign på G!


Smygtitt på den nya headern...

Sitter och håller på och fixar min blogg just nu.. så det kommer se lite stökigt ut. Men imorn ska jag försöka fixa lite och se om jag lägger ut nya headern.

 


4 timmar på akuten med lilla vovven...


Ipodbilder på mille och solnedgång...

Som sagt har jag kommit hem från akuten med lilla Mille efter 4 och halvtimme hos vetrinären för en timme sedan. Först kommer vi dit och då får vi vänta i en timme för att komma in till undersöksrummet, när vi väl kommit in och efter allt det så hade jag rätt om att det var klon ( tummen ) var skadad. Den hade tydlig spruckit från roten, så dem skulle operera bort den. Medans han skulle opereras så åkte vi och handlade men vart avbrytna av ett samtal som då var från vetrenären, milou hade tydligen regerat fel på medicen som då var lungnande och bedövning så han fick vädligt dåliga värden på allt och skakade så dem vart tvungna att snabbt ge avgiftningsspruta annars hade det gått illa för han. Reslutatet var att vi kom hem med en vinglande och trött hund med bandage och tratt. Så nu går han på smärtstillande & anitbioktika plus att han ska in på ons och operera bort sin jobbiga klo. Synd om lilla mille, detta är tyvärr inte första gången han är på akuten. Förra gången vart det halsen.
Så detta blev inte väl inte den bästa fredagen då.

Fortsatt fin fredagskväll!
För min del blir det snart prommis med trötta mille.

Milou med ont i tassen...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
'' Bild från igår på min lilla hund Milou"

Idag slutar vi tidigt då matteläraren inte är här och vi får vara ihop med en annan grupp på historian. Efter skolan så åker pappa och jag med Milou till veterinären då han har jätte ont i tassen, han har verkligen inte varit sig själv alls under den senaste veckan och gått och deppat.

Har inte skrivit om Milou i denna blogg, han är en svart dvärgschnauzer på fyra år. Lite högre än vanligt, men riktigt kaxig och tror att han är störst och bäst. Som man säger en stor hund i en liten kropp. Men ändå en fin personlighet. Jag själv har tränat honom i lydnad och trix, väldigt lätt lärd med ganska ivrig hund vilket gör att han ibland är svår och träna. Kan lägga ut en bild på när han gör trix någon gång.

Hoppas alla får en fin fredag!

Life itself is the most wonderful fairy tale...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm - Modell: Tilda

" Life itself is the most wonderful fairy tale... "7 dagar kvar...


Bild lånad från Google!

Då är det bara 7 dagar kvar till jag åker till London med Mamma! Tycker att det kan gå lite snabbare nu...Har inte rest via flygplan på flera år. Så det ska bli intressant! Hemresan blir nog lite mer negativ då jag nu måste åka hem själv istället för att åka själv dig. Det är bara tänka posetivt istället!

Ska ni göra något intressant under lovet?


Inget kommer av sig själv...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Inget kommer av sig själv, man får helt enkelt jobba hårt för sin framtid. Sitter just nu i skolan på näst sista lektionen. När jag kommer hem så väntar engleska och historia plugg. Men ska försöka få till lite uppdatering iallafall!

Ha en bra torsdag alla!


Plugghäst?


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Denna dag har verkligen gått långsamt och varit ganska seg med alla vanliga lektioner. Stannade ju även kvar med Olivia på kvällslabbet vilket var mycket roligare än vanliga ämnes lektionerna. Den enda nackdelen med det är att man kommer hem sent och är hur trött som helst. Idag har jag varit i skolan sedan 8 på morgonen till sju på kvällen. När man kommer hem så väntar ju bara berget av läxor som vi har fått att göra. Nu kan jag checka av svenska och engelska kamrat text. Nu ska jag fortsätta och plugga på engelskan!


Fotografering - Olivia del 4


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm


Dålig uppdatering var det här...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
"Sommaren är saknad!"


Här var det väldigt dålig uppdatering. Har pluggat sen jag kom hem från skolan, vilket inte är det roligaste men det måste bli gjort. Dagen har vart otroligt rolig.. idag fick vi testa på och framkalla negativen manuellt som vi var ute och fotade analogt innan. Intressant och lärorikt var det! Fast lite tröttsamt efter ett tag då det är en så lång process. Resten av vecka fortsätter med våra tråkiga ämnesdagar, men tre dagar kvar! Så länge överlever man.
Hoppas alla har haft en riktigt fin tisdag!


Hoppsan... en tävling..


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 70-300mm

Hoppsan då, nu är man med i en till tävling? Jag är inte direkt en person som brukar vara med på sånt. Men som jag sa sist, får väl gå på känslan och försöka. Denna gång med i Stephanie fototävling med temat kärlek.

Varför jag valde denna bild?
Varför betyder denna bild kärlek just för mig? När jag kollar på denna bild så fyller den mig med syskonkärlek vilket bilden utstrålar riktigt bra. Två tvillingar, Tove & Robin som jag fotade i sommras. Har otroligt många fina bilder på dem två!

 

KRAM FELICIA


Godmorgon!

Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Snart ska man åka iväg till skolan, estetdag på shemat som vanligt så uppdateringen kanske inte är på topp när  jag är i skolan! Nu ska jag bara äta frukost och kolla lite på tv.

KRAM FELICIA


En bild säger mer än tusen ord...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 70-300mm

"En bild säger mer en tusen ord..."


Kort dag!


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Hur bra dag kan man liksom ha, vi fick en uppgift och fota bakelser. Sedan hade dem vart och köpt massor av kakor, bullar & läsk till oss.. väldigt förvånade vart vi. Sedan fick vi sluta tidigare, så nu sitter jag och försöker plugga lite av våra läxor som vi har fått. Inte det roligaste men men.

KRAM FELICIA


Back to school...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
'' Lilla Milou flyger i snön''

Då sitter man i skolan igen då efter en riktigt fin helg, sista lektionen innan lunch just nu. Efter det så får vi nog göra vad vi vill på foto då alla inte är där. Nu är det exakt en vecka och 2 dagar kvar till jag ska till London med mamma... längtar och längtar!

Hoppas alla får en riktigt fin måndag!

KRAM FELICIA


SÖNDAG


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55

Dagens skridsko åkning med kusin plus familj och mamma, vart inte så lyckad då det var för mjukt och blött på isen. Fick iallafall lite bilder. Imorn är det skola igen ... varför kan man aldrig vara tillräckligt pigg för att tycka att det ska bli jätte roligt? Blir säkert jätte roligt imorn med foto hela dagen förutom två lektioner på morgonen.

KRAM FELICIA

Fotografering - Olivia del 3


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm + externblixt

Skridskor...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm + extern blixt

Då var det söndag! Planer för idag är att åka skridskor och fota. Så det blir nog inte så bra uppdatering.

KRAM FELICIA

Fotografering - Olivia del 2


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Trevlig kväll!


Trevlig kväll vart det med lilla ida & familjen, vi gjorde chokladfondue... riktigt gott men mättande!
Imorn blir det skridskor! Längtar faktiskt. Kanske borde plugga lite när jag kommer hem också.

KRAM FELICIA


Underbara Mamma...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Min underbara Mamma!

KRAM FELICIA

En grå lördag...


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

En grå lördag var det här! Synd att det inte kunde vara så fint väder som det var igår. Idag kom min kusin som ska vara hos oss tills imorn då föreldrarna ska iväg på fest. Fina ida är det! Så ikväll blir det tacos, godis och film på shemat! Imorn blir det förhoppningsvis skridskor uppe på brantbrik plus fotografering. Vad ska ni göra på denna lördag då?

KRAM FELICIA


Härligt bra Fredag har man haft!


Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Då har redan denna underbara fredag rusat iväg, men har man roligt så går det helt enkelt snabbt! Min dag efter skolan har iallafall bestått av fotografering, lydnads träning med hunden, mys med familjen med räkor till middag! Nu sitter jag och lyssnar på riktigt glad musik och äter lite godis och redigerar bilder haha!

KRAM FELICIA


Hello wonderful Friday...

Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55 - Modell: Felicia Andreasson(jag)

Gud så skönt det är med fredag! Två lektioner kvar på denna dag och sen hem, nästa vecka kommer nog gå riktigt snabbt iallafall och efter det sportlov. Föresten är det någon som vart i London som vet något ställe som är fint och fota??
Ha en underbar fredag alla!

KRAM FELICIA

En vecka tills...


Bilder från Hotellet som vi ska bo på! Första bilden är ingången till hotellet där flaggorna är.

Nu har allt tillslut bestämt sig och om lite mer en vecka så åker jag till London! Hur glad är man inte liksom??? Mamma åker dit några dagar tidigare då hon jobbar där ibland med jobbet, så jag måste tyvärr åka flyg och allt själv till den lilla flygplatsen i london. Så nu håller jag och mamma bestämma vart vi ska göra och kolla på, självklart vill jag fota så mycket som möjligt och även shoppa. Veckan nu innan kommer säkert bli riktigt lång och långsam. Något som jag inte ser fram emot med detta är att åka själv på ett engelskt flygplan till en okänd flygplats där jag aldrig vart med engelsktalande människor... jo lite panik har jag faktiskt! Men det ska säkert gå bra hoppas jag!

KRAM FELICIA

Duktig man är!


Fotograf: Felicia Andreasson
Min fina sallad! I salladen hade jag Rucola, ost, skinka, apelsin, äpple & dressing.


Har inte alls gjort så mycket förutom att plugga, fota när jag kom hem. Sedan gjorde jag en sallad till mamma och mig när hon kom hem. Riktigt god var den! Sjukt bra är jag på att göra sallader. Ska göra ett inlägg lite senare om något sjukt roligt jag ska göra om ungefär en vecka! gud vad jag längtar !!!

KRAM FELICIA

Thursday is here...

SmA1MI on Make A Gif, Animated Gifs
'' Thursday is here ''

Då är veckans snart slut igen... själv har man två lektioner kvar efter lunch och sedan kan man gå hem. Måste verkligen se till att plugga idag när jag kommer hem på svenska och engelska!

 

KRAM FELICIA


Tävling igen...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 70-300mm

Är med och tävlar igen i en fototävling men denna gång hos saandrasfooton.blogg.se fototävling - tema djur.
Bild från Gotlands lojsta hed russ premiering. Få se hur det går.. brukar aldrig har tur.

 

KRAM FELICIA


Glad man blir!


För en stund sedan såg jag att jag hade blivit Dagens blogg på www.lisafisap.blogg.se/
Verkligen jätte roligt! Tack så mycket Lisa!!
Var med och tävla ni med!

KRAM FELICIA

Snön tar över Sverige...

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Godmorgon till alla! Börjar bli trött på detta väder just nu... först kommer det inge snö alls och nu kommer det mer och mer, vill ha sommar! Sitter på historia lektion och försöker skriva ett prov, går väl sådär. Efter det så fortsätter vi med två lektioner till efter lunch och sedan slutar vi.

KRAM FELICIA

Alla hjärtans dag inne i framkallnings labbet...


Kom hem för en timme sedan från labb/framkallningsdag! Vart faktiskt ganska nöjd med dagens raslutat, bilden som är svartvit bland bilderna där uppe vart resultatet på uppgiften. Nu måste jag försöka göra klart svenskan som ska nästan vara klar imorn. Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag nu!

KRAM FELICIA

Alla hjärtans dag...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Då var alla hjärtans dag här! Önskar alla en riktigt fin alla hjärtans dag, själv ska man stå i labbet hela dagen i skolan och framkalla svartvita bilder som vi fotade igår analogt.

KRAM FELICIA

Härliga sommar...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Herregud vad jag saknar sommaren just nu! Allt är bra då, ingen skola, gotland, man kan fotografera utan att frysa ihjäl som man gör just nu. Nu får den komma lite snabbare!

KRAM FELICIA

Fotografering - Olivia del 1- Fotograf: Felicia Andreasson - Modell: Olivia Andersson
Kamera: Sony e330 + 18-55mm + extern blixt


Home sweet home...Kom hem för ett tag sen från skolan/xenter-foto, ny vecka lika med ny uppgift. Idag så var dagens uppgift att välja en text eller musik och sedan fota känslan man får av denna text/musik analogt. Ganska svårt att komma på den perfekta bilden för en låt där texten ska passa in på bilden också. Men fick ihop några bilder iallafall, vi fick testa en annan analog kamera som var mycket enklare en dem gamla. Men en lyckad dag med skratt tack vare mina fina kompisar Elin & Olivia som jag fotade med!
Snart blir det träning, först smälta maten som jag åt nyss.
Vad ska alla göra denna måndagkväll då?

KRAM FELICIA


Godmorgon Måndag...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Då har nya veckan börjat! Sitter nu på engelska lektionen och sedan blir det matte. Efter lunch börjar media dagen äntligen! Fota analogt står på dagens shema, vilket kan bli lite jobbigt då de ljust ute. Nu tillbaka till pluggandet! Få se om det blir något med bloggande under dagen.
Ha en trevlig måndag!

KRAM FELICIA

Slut på denna helg...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Då var söndagen slut och då slut på denna helg, imorn är det skola igen.. känner mig inte så peppad men det är ju iallafall skönt att vi har två media dagar innan dem tre vanliga studiedagarna.
Nu blir det film och sedan sova.. Godnatt!

KRAM FELICIA

Fotografering - Olivia


- Fotograf: Felicia Andreasson - Modell: Olivia Andersson
- Kamera: Sony e330 + 18-55mm + extern blixt

En bild från igår när jag fotade fina Olivia, kommer lite fler senare.

KRAM FELICIA


Söndag...

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 - 18-55mm
Då var det redan söndag här, duktig har man vart och tränat imorse också! dagen för mig idag blir väldigt lugn och ska bara göra några läxor och redigera bilder från igår när jag fotade olivia. Så jag ska försöka lägga ut lite bilder senare!

Hoppas alla får en trevlig söndag!

KRAM FELICIA

Underbara kompisar !- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm + extern blixt
Denna kväll har jag spenderat med Elin och Olivia, riktigt trevligt och roligt var det verkligen! Egengjord pizza och sedan drog plötsligt vi igång värsta fotograferingen... olivia stod och modellade riktigt bra! Elin och jag var väl inte direkt lika bra haha. Sedan skulle vi kolla på film men det gick ju ingen vidare bra, så vi bytte typ 4 gånger innan det blev soul surfer! Men en lyckad kväll vart det, tur att jag har så fina och underbara kompisar!
Nu ska jag ladda över bilder till datorn.. sedan sova, så godnatt alla bloggare!

KRAM FELICIA

Världens bästa Mormor!


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Åj vad dagen går snabbt! :O Här hemma har man bara städat, mamma och pappa ska iväg så då kommer två kompisar till mig  och har en tjejkväll med egengjord pizza & film. Imorse så fick jag även reda på att min mormor hade satt in 1000 kr på mitt konto samt till mina andra två syskon. Vart väldigt chockad! Har verkligen världens bästa mormor!! Stor kram till henne.

KRAM FELICIA

Sundown...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
Solnedgångsbilder vart det idag...

Tror faktiskt att jag börjar på tillbaka insprationen till att fota nu igen, nu är det bara kylan som måste bort! :) hur roligt som helst! även alla fina kommentarer jag har fått på mig blogg! tack så jätte mycket, betyder mycket för mig!
Jag gjorde helt rätt att byta till blogg.se istället!

KRAM FELICIA

Fotopromenad med hunden...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
Arkiv bild från Gotland, Fina Norrlanda!


Kom hem för några timmar sedan, har nu precis vart ute med lilla vovven och fotat lite. Underbart väder och underbar fredag! Nu ska jag bara sätta mig ner och redigera lite bilder och ta det lungt efter denna vecka. Funderar lite på att fixa med en ny design då jag läst lite mer om vad man kan göra.
Har alla haft en bra vecka?

Hoppas alla får en riktigt trevlig fredag!

KRAM FELICIA

Underbara Fredag här igen!

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
Självporträtt från förra helgen...

Sitter nu och äter frukost och ska snart gå ner till tåget för att komma till skolan :) Det är fredag idag? :O Det går väldigt snabbt känns det som! Idag har vi bara tre lektioner så sen ska jag hem och kanske plugga lite och fotografera.
Hoppas alla får en trevlig Fredag!!

KRAM FELICIA


Foto Tips! - Fota vatten inomhus...

FOTA VATTEN INOMHUS

- Fotograf:Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm

Tänkte tipsa lite hur man kan få bra bilder på vatten inomhus! Eller hur jag har tänkt & gjort iallafall...
Första så ska man tänka ut vart man ska vara och fota, bara man har en vattenkran eller vatten. Jag använde mig av diskhon i köket då ljuset var bra där. Ställde upp en burk satt det bli jämnhöjd till kameran. För att få en bild med fokuset bara på dropparna så måste man ha en bra bakrund, man kan göra olika bakrunder som t.ex har jag gjort svart,vit, vit med hjärtan, rengbågsfärger m.m. med ett papper och satt in den i en plastficka... som då kommer reflekteras i vattendropparna. Har inga bilder på olika bakrunder förutom vit tyvärr och visa.

Man behöver även något som vattnet ska hamna på, just då tog på dessa bilder här uppe så har jag använt mig av två stycken lock. Ett blått och ett svart, vilket gör att vattnet får olika reflektioner och ljus/skuggor blir annorlunda på båda två.

Man behöver ju såklart en kamera, och använda den inbyggda blixten eller extern(fota med blixt gör att vattendropparna syns med). Jag hade en kamerablixt som har samma funktion som studioblixt då. Objektiv kan man använda sig av ett vanligt 18-55 mm eller ett macroobjektiv om man har det. Även en reflexskärm gör att dropparna syns ännu mer och vattnet får en fin reflektion än att man bara har blixten. Om man inte har en egen reflexsskärm så kan man bygga en egen genom att använda alliminiumfolie vilket funkar jätte bra de med! Det sista jag använde var ett stativ men de är inget måste att använda, använde inte mitt hela tiden utan bara under vissa bilder.

Sedan är det bara börja och fota!
Hoppas det kanske hjälpte någon med detta tips!

KRAM FELICIA

Full moon...

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 70-300mm


Hemma och trött!


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
Kom hem för ett tag sen från skolan, finns inget roligt och berätta där... är hur trött som helst efter gårdagen. Jag har iallafall fått lite ordning i mitt rum som var rena sopptippen haha! Nu ska jag försöka plugga lite matte och svenska.

KRAM FELICIA


Analogt stod på dagens shema...


Roligt i studion idag med malin och jessica <3

Då har man precis kommit hem från skolan / kvällens öppet hus på Tumba. Har gjort väldigt mycket nu med analogt denna kväll. Malin, jessica och jag kom tidigare så fotoläraren sa att vi kunde fota analogt inne i studion med blixt. Otroligt roligt! Man tröttnar aldrig. Efter det så började jag mina framkallningar av gamla släktnegativ inne i fotolabbet(svartvit). Riktigt skönt att vi bara var 5 stycken vilket gjorde att man kunde få hjälpen man ville ha. Fick tyvärr bara fram en framkallning av ett fotografi, men med gamla negativ tar ju längre tid att fixa för att det ska bli perfekt . Ska försöka scanna in eller fota bilderna.. och lägga ut här!

KRAM FELICIA

Vatten har sin egena värld...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55 mm

Har hemma haft en period där jag typ bara fotade vatten. Allt ser så perfekt ut, ser ut som om vattnet har sin egen värld. Någon som är intresserad om tips hur man fotar vatten bra? Kommentera så skriver jag ett inlägg!

KRAM FELICIA


I skolan...


Då sitter man i skolan på historia lektionen, prov som en uppsats har vi just nu som man ska ta hjälp av datorn. Sedan har vi lunch, svenska, idrott & mentorstid. Ikväll ska jag även vara kvar i skolan och vara med på öppet hus, ska stå och arbeta inne i labbet med min släkts gamla negativ. Någon som ska till öppet hus på Tumba gymnasium - foto ikväll??

Shopping...


Bilder från shoppingen... söta Tintin ville vara med och modella. Fotade med Ipoden därav dålig kvaleté.

Lyckades få med mig två påsar från stan idag med min underbara mamma. En påse från weekday med två par byxor och sedan ett par skor från din sko, riktigt snygga faktiskt och varma! Synd bara att kvaletén inte är toppen bra. Sen även ett par tjockare strumpbyxor då mina var för tunna jag har just nu.
Godnatt!

KRAM FELICIA

Skola...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + tamron 70-300
Ett russ som är fotad hos en kompis på gotland

Skolan idag har varit helt okej... Vi hade teori om SFF(svenska fotograf förbundet) och raw redigering som vi fick uppgifter på att fixa fyra bilder. Även skulle vi välja en bild som vi tyckte var perfekt och skriva just varför från någon fotograf via google. Inte så mycket och säga om dagen i skolan ;) helt okej och rolig fotodag! Föresten så vill jag tipsa alla som jobbar som fotograf att iallafall gå in på SFF och kolla, det kan komma till nytta! Efter skolan åkte jag in till mamma och shoppade lite.. kanske kan lägga in vad jag köpte sen!
Imorn startar dem vanliga studiedagarna igen :/ inte så peppad!

KRAM FELICIA


God morgon!


-Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + tamron 70-300


Snart ska jag åka till skolan, hoppas på att de inte är några förseningar med tåget eftersom det är så kallt!
Idag ska vi fortsätta med bilderna och ha teori om foto. Kanske uppdaterar när jag är skolan men inte säker. Efter skolan så fortsätter jag in till stan och möter mamma. Efter det ska vi kolla på ett par nya vinterskor och kanske något annat. Hoppas alla får en trevlig dag!

KRAM FELICIA

Inget...

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55 - Analog kamera som jag har hemma.

Inget liv utan kameran när man väl börjat fota och älskar det!

KRAM FELICIA


Lång fotodag...

image description image description
-Bjuder på lite instagrambilder från dagen! Fotad med ipoden.

Dålig uppdatering var de här! Idag hade vi som sagt foto, och nu skulle vi göra uppgiften som vi hade förra veckan som vi då fotade analogt och idag digitalt. Uppgiften handlade om slutartid och man ska fota 4 olika bilder- skakning, rörelse, frysning & panorering. Åkte med Elin & Olivia till huddinge och var i Rådsparken och fotade. Jäklar va kallt det var! Herregud höll typ på att dö.. Sedan åkte vi tillbaks till skolan och redigerade bilderna och sedan slutade.
Så denna dag har bara bestått av foto förutom dem två vanliga lektionerna imorse.
Imorn får man lite sovmorgon, skönt! ska jag snart träna lite... efter det kolla på film!

KRAM FELICIA

Slut på helgen ...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55

Då kan man säga hejdå till denna söndag som har gått lika snabbt som lördagen! Nu får man vänta en vecka tills nästa underbara helg. Denna kväll har spenderats med min kära familj med film, jag tvingade dem se Soul Surfer. Dem vart helt förvånade över hur bra den var, så ni som inte har sett den så måste ni de ;)
Godnatt!

KRAM FELICIA

Jag tävla?...

Fick en kommentar om att ställa upp på en tävling. Brukar typ nästan aldrig ställa upp på tävlingar men men nån gång får man testa och se hur mycket tur man egentligen har ;) Är med och tävlar på http://lisafisap.blogg.se/ fototävling!

Mitt bidrag är:

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Somy e330 + tamron 70-300mm
'' Tagen i sommras på gotland, när jag var på lojsta hed russpremiering och fotade dem vilda russen komma in. Lyckades fånga denna underbara bild. "


KRAM FELICIA

Just go with the dream...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm
''JUST GO WITH THE DREAM''


Precis det jag gör, jag följer min dröm och lyssnar inte på andra. Finns många som inte gör så.. lyssnar på folk som inte tror på din dröm och drömmen är borta plötsligt. Mina drömmar är iallafall mina drömmar och ska göra allt för att nå dem!

KRAM FELICIA

Dear Sunday...

- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + 18-55mm - modell: Jag
Ett under att jag lägger ut bild på mig, hatar att vara med på bild. Men självporträtt var det här.


Idag bär det av in till stan för att besöka några vänner till familjen som precis flyttat in i en lägenhet. Ska ta med kameran också, så får se om jag kanske fångar några fina bilder. Hoppas alla får en riktigt trevlig fortsättning på söndagen!
KRAM FELICIA

En timme kyla på morgonen...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Kamera: Sony e330 + tamron 70-300mm

Hur söt är inte denna lilla fågel! eller hur kan man inte tycka de? Imorse vart det perfekt ljus och plötsligt så låg jag i snön utanför i trädgårn och väntade på den perfekta bilden, kände mig som en naturfotograf haha Men efter nästan en timme vart det lite för kallt. Kanske kommer några fler söta bilder.

KRAM FELICIA

Värt...

- Analoga bilder som fotades & framkallades i skolan, uppgiften vi hade i mån/tis. Elin hjälpte till och stod som modell vilket hon gjorde super! dålig bild tyvärr, fotade med ipoden.

Nämen de här fina inlägget får min snälla,underbara & fina kompis Elin stå för! Hennes blogg är värt ett besök! Intressant och fin blogg har hon, med sin vardag,foto & hästar.

-ELIN BLOGG-

KRAM FELICIA

Härligt!


- Fotograf: Felicia Kamera: Sony e330 + tamron 70-300mm
Ett collage med bilder från igår...


Herregud va denna lördag har rusat iväg, härligt väder har det vart också. Nuu sitter jag iallafall med 300 bilder som jag fotade idag på ganska olika motiv. Så nu dags för redigering igen haha! :)

KRAM FELICIA

Fina underbara lördag...- Fotograf: Felicia Andreasson - Fina underbara lördag...
Då var det lördag! Känner mig mycket bättre än vad jag gjorde igår, ingen feber nu iallafall. Idag ska jag bara försöka ta det lungt. Nu ska jag städa rummet och sen tänkte jag faktiskt fota med blixten här inne i mitt rum lite då jag har så himmla bra ljus när jag målade om det förut. Kanske blir något självportätt vem vet? ;)
KRAM FELICIA


Vänskap...


- Fotograf: Felicia Andreasson - Vänskap
Lyckades fånga en jätte söt bild på när min hund och ankan kollade på varandra... om jag varit någon sekund snabbare hade jag fått en bild när dem luktade på varandra haha.
KRAM FELICIA

Pictures...


- fotograf: Felicia andreasson - Kamera: Sony a330
Som sagt så var mamma och jag på en promenad och fotade då vid dammen på ankorna. Så söta!
Så nu sitter jag och redigerar, kommer kanske upp fler bilder senare. Någon som vill se fler bilder?
KRAM FELICIA

Sjuk & promenad...

 

För min del så hade jag fortfarande feber i morse så fick stanna hemma idag också :( inte så roligt när de är fredag!

Mamma va hemma så jag hängde me med kameran när hon skulle ut med hunden. Kände att jag behövde lite luft, riktigt skönt med en promis!

Har fångat några fina bilder även! Lägger ut lite bilder sen...

 

KRAM FELICIA


Tänk om livet...

- Fotograf: Felicia Andreasson (jag)

- Tänk om livet kunde vara så fridfullt som det ser ut på bild...

KRAM FELICIA

Nästan allt på plats...

Då har jag gjort klart header och även fixat till fler koder så designen ser lite bra ut iallafall. Känner mig ganska duktig som aldrig har hållt på med koder eller blogg.se förut.  Så nu är det bara småsaker kvar. Någon som tycker att jag ska fortsätta med filmtips föresten?

Så vad tycks om bloggen?

 


Sjukling...

- Frukosten vart te och äggröra.. te drickande blir det hela tiden nu då jag har ont i halsen. Ett plus att mamma har gjort koppen! Hon är duktig hon.
Fortfarande feber och är hemma från skolan, whii jätte roligt.. NOT! Har iallafall ängnat mig åt förmiddagen att plugga sv och matte. Nu tänkte jag fixa lite mer på bloggen.

Vad tycks om det jag gjort på bloggen hittils?

KRAM FELICIA

Ny blogg bättre uppdatering...

Då har man äntligen bytt till blogg.se efter en del stora funderingar med den gamla då jag bloggat på den sedan 2009. Men känns lite bättre och starta om också! Så nu när jag har startat om så ska jag försöka lova att uppdateringen ska bli mycket bättre! Har försökt och fixat med design,koder header och allt idag.. inte riktigt säker på headern men allt ska som småning om bli klart!

KRAM FELICIA

RSS 2.0