Gott nytt år!

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

I förrgår så åkte vi sent på kvällen från HongKong flera timmar till Frankfurt för att sedan vänta i fem timmar på ett flygplan som skulle föra oss vidare till Stockholm. Kom hem vid tre idag och vart helt galet slut efter hela hemresan, känns som om hjärnkontoret skulle behöva åka på en lugn semester igen. Eftersom det är sju timmar framåt och vi hade precis vant oss med tidsskillnaden så är man väldigt trött just nu då klockan är mitt i natten i Kina just nu. Imorn ska jag ladda in alla nya bilder som har fotats i Kina och ska även kanske försöka göra någon sammanfattning på detta år som vart i lite bilder.
Men vill önska alla ett riktigt gott nytt år!

Tre veckor med livsupplevelser

 
 Hade en riktigt bra jul både den svenska julen den 24 och julen som firades 25 här i Kina. Senaste dagarna har bestått av lite shopping, besök i Macau där vi bland annat besökte lyxhotell och såg alla dess kända Casino, besökande av morbrors frus kinesiska släkt och vänner, middagsbjudningar och present gåvor från släkten. Idag morse så lämnade vi Kina och begav oss till Hong kong där vi ska spendera våra två sista dagar innan hemfärd. Stor mängd häftiga foton har blivit fotade så får se hur jag ska berätta och sammanfatta alla för att lägga upp på bloggen för allt är något extra verkligen eftersom vi har fått uppleva saker som många inte får göra... Nämligen få se in hur traditioner sker, vardagen, livet för en kines och massa mer... Fått en massa livsupplevelser kan man säga!
 
 

Annorlunda jul i Kina

Min julafton har spenderats i Zhuhai, Kina. En väldigt väldigt annorlunda jul jämfört med vad jag har vart med om innan.  Det vart en riktigt lång promenad längs havet nästan hela dagen med familj och kusiner då de var superfint väder med varm sol. Dagen avslutades med stark hot pot mat som är som fondue ungefär. God jul till er alla och gott nytt år! 

Day two in Hainan

Mobil/instagram bilder från dagen

Dag två på Hainan och lyxhotellet så vart det en långpromenad på deras privata strand, liten utflykt till ett annat ställe där vi även åt mat. En härlig dag som avslutades med ett kvällsdopp och gym. Lång resa till Hainan..

Efter några dagar i Zhanjiang  så anlände vi igår efter lång biltur och båtfärja till ett lyxhotell på Hainan som vi ska bo på i några dagar. Ett femstjärnors hotell som är så galet lyxigt så att de inte går att beskriva de... Så här lyxigt lär jag nog aldrig bo igen kan man väl säga helt enkelt. Här på hotellet ska vi njuta av lyxheten och även utforska lite av den fina ön Hainan också. Lär kanske kunna uppdatera någon dag till... Följ annars min instagram för att se bilder: feliciaandreasson
Roadtrip till Zhanjiang

Dag två: Vi började dagen tidigt för rejäl frukost och sedan iväg på långa bilresan mot Zhanjiang för att besöka min morbrors frus morfar som är hela 100 år gammal. Resan tog drygt 4 timmar och då vart de lite shopping och mat stop. Otroligt häftiga landskap vi fick se också! När vi kom fram så checka vi in på hotell som vi ska bo på i två nätter innan vi åker vidare med båt till ön Hainan där vi ska bo på lyxhotell i några dagar. Dag ett i Zhuhai

Första dagen i Kina och schemat var fullt med grejer att göra. På morgonen vart det ansikts/massage behandling, lunch med min morbrors frus släkt och senare har vi vart på stor mat marknad, vilket var en väldigt häftig upplevelse. Ha det toppen så länge!

Landat i Hong Kong

Nu har jag för en liten stund sedan precis landat på Hong Kongs flygplats efter flera timmar på flygplanet. Här kommer vi sitta i ungefär två timmar för att sedan åka vidare med båt till Zhuhai. Nästa inlägg kommer när jag har lite mer bilder och internet. Ha det toppen!

On my way to China

Nu är jag äntligen på väg till Kina efter ha väntat ett helt år på det. Klockan 18.00 lyfter mitt plan och min jul kommer firas på ett helt annat sätt än vanligt. Sedan så kommer jag hem på nyår. Så uppdateringen kommer inte vara bra dom två och en halv vecka fram över. Ska försöka se om jag kan blogga från mobilen något men det är bara om jag hittar något internet. Även instagram ska jag uppdatera - Feliciaandreasson. Hoppas alla får en riktigt toppen Jul & nyår!
 

Myskväll med tjejerna

IPhone/Instagram bilder - feliciaandreasson

Idag så hade jag en hejdå middag med bästa Becka och Linda då jag ska till Kina imorgon och kommer inte hem förrän vid nyår. Men sjukt mysig kväll men lite mys i skolan, shopping och en härlig middag som avslut.
 

Livets resa igenom två ögon

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm ll Modell: Evelina

Livets resa igenom två ögon? Din egna resa igenom livet. Att vara sig själv och ingen annan. Man vinner sitt högsta pris åt sig själv igenom att va den man själv vill vara. Samhället ser ut som det ser ut idag, något rätt tragiskt tycker jag så som det ser ut... mycket går ut på utseende och folk är väldigt kroppsfixerade. En del svälter sig själva och blir väldigt sjuka, ska det verkligen vara på så sätt? Många barn växer upp helt galet för snabbt även. Funderar lite på hur kommande generationer kommer se ut... hur ska detta forsätta om det är som de är just nu? Något som är viktigt är att stå för den du är och var stolt över det, finns ingen annan som är lik. Varför inte stå ut och visa vem man inners inne är. 

"En gång fotograf alltid fotograf"

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Om man väl börjat med foto och håller på att fotografera så går de inte riktigt att sluta med det helt. Man är ju så kallad lite "förstörd" på hur man ser sin syn på allt. Känns nästan som om jag har en liten kamera i mina egna ögon, som ständigt söker nya motiv och olika ljus. Så om man väl en gång är fotograf så tror jag att man alltid är fotograf oavsett om man inte håller på med det 100%.

Julmiddag hos morfar

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

En dag som ingen annan

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Idag har dagen vart väldigt härlig trots att stormen så kallad Sven drog in mot Stockholm. Först var det mys i skolan med fika och umgås med kompisar och vid lunch drog jag och två klasskompisar vidare för att ha intervju med två studerade på utbildningen bildbehandling på Fotoskolan STHLM. Var väldigt intressant faktiskt! Tydligen så har utbildningen bildbehandling blivit gratis nu också så det är ett tips till er som kanske är intresserade av det.

Arkivbild från 2012

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 70-200mm
 

Lite värme i kylan

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 70-200mmGlömda bilder

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 70-200mm

För en vecka sedan så kollade jag igenom några gamla bilder från när jag var i Skottland. En del bilder ligger än oredigerade då jag inte tyckt något speciellt om dom... här är två av det glömda bilderna som jag hittade och redigerade.

TC - Bokeh & Kallt

Tillsammans med fem andra fotobloggare har vi en fotoutmaning som vi valt att kalla Thursday Challenge (TC). Denna fotoutmaning sker varje torsdag där vi ska lägga upp ett inlägg där vi tolkar ett tema som någon av oss har bestämt. Denna vecka vart temat Bokeh & Kallt.
 
Kolla in och se de andras tolkning av temat
AnnikaEllen, Beatrice, Tobias och Magda

9 dagar kvar...

Fotograf: Linda Lidström ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm ll Modell: Jag

Då är det bara 9 dagar kvar tills jag drar till Kina med familj. Sjukt snabbt allt gått verkligen, för ett litet tag sedan var det 50 dagar och nu ner till bara 9 dagar. Jag kommer försöka uppdatera så gott jag kan när jag har internet där med mobilen. Även så kan ni följa min instagram-feliciaandreasson för att se lite kina bilder då också.
 

Den andra December

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

RSS 2.0