Brister

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Att hitta brister och lite saker som stod ut var inte det minsta problem att hitta i Kina. Har fortfarande flera mappar med riktigt snygga bilder från Kina att visa. Men tiden räcker tyvärr inte till då vi har stora skoprojekt i skolan som ska leda till utställningar och sedan dyker små jobb upp även.
 

Ta varje bild som ingen annan

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm
Bilder fotade i Kina

Living on the edge

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Hingst med attityd

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Testfotografering och planering

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

I lördags så var jag iväg för att ha planering och även lite testfotografering med brudparet Christina och Javier som ska gifta sig borgligt på stadshuset om bara några veckor. Vi kollade ut lite platser som kändes bra, planerade allting med fotografering och även lite enkla bilder fotades lite snabbt också. Känns som om detta kommer bli suveränt bra!
 

Ögonblickets tid

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Practice makes perfect

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm ll Modell: Jag

I helgen så fick jag lite inspiration och gick ut för att fota lite porträtt för att sedan träna på att redigera lite porträtt i photoshop med olika former, färger m.m. Bland annat så redigerade jag bilden som jag la ut för ett inlägg sedan med trädet, de är andra bilden i detta inlägg som jag arbetat ihop med en annan bild. När jag var ute så visste jag att jag ville ta lite bilder som jag kunde lägga en lite äldre redigering på, alltså sepia ton med lite brus på. Vart rätt nöjd med resultatet... som sagt övning ger färgdighet! Ska försöka lägga ut lite före och efter bilder snart.
-Kom ihåg att ställ en fråga i min frågestund om du har något du undrar över-

Fråga mig vad ni vill...

Tänkte att det var väldigt länge sedan jag hade en frågestund. Något år har gått sedan dess och mycket har förändrats och även min utveckling och resa igenom foto. Så nu kan du passa på att fråga något du undrar om mig, foto, vardag, skola, fototips, hur jag redigerar bilder, favorit bild, mål och mycket mera... du ställer frågan och jag svarar.
 

Between the both sides

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm ll Modell: Jag

On the road to Zhanjiang

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Här är några svartvita bilder från trippen i Kina med bil när vi körde till Zhanjiang. Helt otroligt vacker var de... man hade gärna velat stanna på flera ställen för att kunna få bättre bilder. Om ni har chansen att åka ut i Kina och uppleva naturen så tycker jag verkligen ni borde göra de.
 

Snöfotografering med hingsten Tys

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 70-200mm

Idag har jag vart i stallet för att fotografera friser hingsten Tys i snön. Största utmaningen idag vart att få skärpan på Tys och inte snön. Håller nu på att kolla igenom alla bilder för att sedan börja redigera lite. Väldigt härliga bilder verkar det som jag fått hittils. Resultat kommer lite senare även Kina bilder.

Fridfullt med naturen

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm ll Modell: Ida

Dag ett i Kina

- Under dag 1 i Kina i Zhuhai så kastades vi direkt in i ett kinesiskt liv. Så vi började med en ansikts och massage behandling tididgt på morgonen, efter det så åkte vi direkt vidare till morning te där jag startade min konstiga fotoäventyr i Kina. Morning te är något som man alltid gör på morgonen, de är varken frukost eller lunch utan de består av mat och te. Bilden över så kan ni se det typiska uppsättningen av mat tillbehören... vi har då längst bak i bilden en skål med en sked... den ska man lägga maten i och äta ur från, tallriken är där resterna eller det man inte vill ha ska vara... ses som oartigt att äta från den, sedan har vi pinnarna och den lilla te muggen.
- Här kan ni se det typiska bordet som rullar och som oftast alltid finns på ett kinesisk restaurang i Kina. Man beställer alltså först in det rätterna man vill ha så kommer det sedan in under tiden och ställs på de här rullbordet där man själv kan välja vad man vill välja. Något vi lärde oss, direkt när maten har kommit in så får man ta för sig.
- Första dagen så var alla i min familj lite ostabila när det gällde pinnar och ta maten från rullbordet. Inte lätt att plocka upp mat sådär med pinnar kan jag allt säga.
- Första morning te bjöds av min morbrors frus mamma. Eftersom vi levde med de som var i det lite högre klasserna så satt vi i ett VIP rum som är avskilt från resten av gästerna som vi även fortsatte göra resten av resan också.
- Te är något som har väldigt stor betydelse i Kina. Här på första morning te så fick vi testa ett väldigt dyrt och fint te, dock så tyckte jag att stort sätt alla sorter som jag fick testa där så var bara en som jag tyckte var god. En annorlunda smak helt enkelt på många av dom.
- Efter morning te så åkte vi iväg för att få håret tvättat, massage och även klippning för de som ville/vågade.
- Efter hår fixat så gick vi vidare till matmarknaden som jag visat lite bilder från.
- Underbara färger av frukt, typ rena paradiset!
- Fiskebåtar
- Lite senare mot kvällen så vart vi bjudna av min morbrors frus mamma på seafood middag. Det är väldigt ovanligt att bli hembjudna om man inte är väldigt nära personerna om man kommer till Kina så det är lite häftigt. Bland annat som ni ser på bilden ovan så fick vi testa någon slags ormsprit, väldigt stort värde var det på den... sedan så ser man lite av storleken när det stod små vinflaskor brevid.
- Utsikten från 27 våningen, om de ska vara stort i Kina så ska de vara stort haha.
- Första dagen avslutades med en snabb vy fotografering över Zhuhai under kvälls tid. Vi somnade verkligen gott efter den långa dagen, med jetlaggen så var vi rätt duktiga som orkade med den rätt intensiva dagen.


Nu ska jag försöka komma igång igen och lägga ut bilder från Kina, har haft dåligt med internet hemma vilket gör det svårt att uppdatera tyvärr. Men fortsättningen kommer på resan, kanske lite mer sammanfattat och det bästa ögonblicken under resan.
 

Monday

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Projekt Hide faces 2014

Har sedan länge haft lite smått idéer och börjat lite på detta projekt. Men nu kom jag och min klasskompis fram till att vi skulle göra projektet tillsammans. Tänker inte säga som mycket om vad det handlar om och vad vi kommer göra förutom att de handlar om porträtt... det kommer fram resultat efter varje fotografering. Så håll utkik på bloggen för att snart se väldigt annorlunda porträtt.

Everybody should be free

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Morgonljus

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Annorlunda matmarknad i Kina

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm

Första dagen i Zhuhai så besökte vi bland annat en riktigt stor och häftig matmarknad. Det var verkligen en upplevelse oavsett om en del saker var lite äckliga eller att man t.ex åt grodor, sköldpaddor, hundar, ormar m.m. Men att allt var så annorlunda var hela upplevelsen i sig, de känns som om det tar vara på mycket mer av maten än vad vi kanske gör här i Sverige. Riktigt roligt att fotografera det, otroligt många som inte hade sett en person från EU satt många ögon fick vi på oss när vi gick igenom hela marknaden. Har otroligt mycket bilder men försöker redigera i snabb fart för att lägga upp här. Men skulle ni vara intresserade av att jag gör inlägg för typ nästan varje dag eller några dagar i taget och berätta om hela resan och upplevelserna?

Några tusen bilder fotade

Idag laddade jag in alla bilder som jag fotade i Kina. Inte lite bilder kan man säga iallafall, men många väldigt bra av dom jag hittills har kollat på. Tror att det kan finnas mycket portfolio bilder bland annat vilket är roligt. Idag börjar även redigerandet av bilderna så snabbt allt är klart så lägger jag ut bilder.

Sammanfattning av 2013

 
 
 
 
 

RSS 2.0