Nybakta scones med hallonsmoothie

Fotograf: Felicia Andreasson ll Kamera: Canon eos 5D + Canon 28-70mm
Söndagens morgon erbjuds av nybakta scones och en hallonsmoothie. Så underbart gott!
Recept på scones
1. Sätt ugnen på 250 grader 2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. 3.Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna 4. Vispa samman ägg och mjölk 5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg 6.Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar 7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker 8.Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Hallonsmoothie innehöll hallon, en halv banan, vaniljyoghurt, lite mjölk.
Söndagens morgon erbjuds av nybakta scones och en hallonsmoothie. Så underbart gott!
Recept på scones
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelsmån och råsocker till pensling
1. Sätt ugnen på 250 grader 2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. 3.Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna 4. Vispa samman ägg och mjölk 5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg 6.Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar 7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker 8.Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Hallonsmoothie innehöll hallon, en halv banan, vaniljyoghurt, lite mjölk.
Kommentarer
Trackback